Susanna - Go Dig My Grave

"Wondrous, haunting bunch of covers from Norwegian singer” 8/10 Uncut Magazine

Molde Domkirke 490,- inkl.gebyr

Susanna Wallumrød, har under artistnavnet Susanna og med Susanna and the Magical Orchestra satt dype spor i mange lyttere og i norsk musikkliv siden debuten i 2004. Hun har hugget seg sin helt egen hylle i musikk-berget, en plass mellom folkemusikk, pop, jazz og kunstmusikk. Hun har samarbeidet med Jenny Hval, Stian Westerhus, Ensemble neoN og Led Zeppelin-bassist John Paul Jones.

12 album har hun rukket å gi ut, og tre Spellemannpriser har det blitt så langt. I disse dager slipper hun sitt 13 album.

Helt siden starten har hun fremstått som en kunstner som er uredd i alle sine valg. Hun har på gåsehudfremkallende og originalt vis tolket låtklassikere av alt fra Dolly Parton til AC/DC - som få andre har turt å røre. Med albumet “Sonata Mix Dwarf Cosmos” fra 2007 fikk vi for første gang et helt album utelukkende bestående av Susannas egne sanger. Et album som en av hennes mest svorne fans, den amerikanske sangeren, skuespilleren og låtskriveren Will Oldham aka Bonnie Prince Billy kuriøst nok i fjor ga ut sin egen komplette nyinnspilte tolkning av!

I 2011 ga Susanna og den sveitsiske barokk-harpisten Giovanna Pessi ut ‘If Grief Could Wait’ på ECM – et album der de tolket Purcell, Cohen og Susannas egen musikk. Et oppsiktsvekkende album som mikset musikk fra barokken, singer/songwritere fra søttitallet og nyere låter. Prosjektet stod også for den stemningsfulle avslutningskonserten i Molde Domkirke under Moldejazz i 2012. - En konsert det fortsatt går gjetord om.

I 2019 skal Susanna og hennes musikere på ny avslutte festivalen på samme sted. Pessi og Susanna gjenopptok samarbeidet med albumet “Go Dig My Grave” i 2018, der de sammen med den unge trekkspilleren Ida Løvli Hidle, og felespiller og folkesanger Tuva Livsdatter Syvertsen (Valkyrien) tolket gamle og nye sanger: dyster blues fra gamle 78-plater, barokkmusikk og ikke mindre vakker-dystre nye sanger. I sentrum står alltid Susannas sterkt formidlende stemme og uttrykk, som noen ganger gir assosiasjoner til med-søstre som Joni Mitchell og Judy Collins, og andre ganger til den eksperimentelle og operatiske Klaus Nomi. Albumet “Go Dig My Grave” ble av mange beskrevet som et nytt karrierehøydepunkt for Susanna, og vi kan garantere en stemningsfull og bevegende opplevelse i Molde Domkirke.

Følg artisten på sosiale medier: susannamagical.com