sPacemonKey med Storløkken og Westerhus

sPacemonKey har vært et «gi-blaffen-i-sjanger»-prosjekt for Gard Nilssen og Morten Qvenild i mer enn fem år. Nå utvides det ved å hente inn Stian Westerhus og Ståle Storløkken til en innovativ kvartettsetting.

Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Utgangspunktet for sPacemonKey er improvisasjon, dansemusikk og elektronikk i spennet mellom fri jazz og åpen techno.

To svært travle og kjente fjes i norsk jazzliv har skapt en plattform for felles interesse av improvisasjonsmusikk. Morten Qvenild er kjent fra In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra og Susanna and The Magical Orchestra. I tillegg til utallige kreative egne prosjekter er Gard Nilssen trommeslageren alle vil spille med, noe som ikke minst illustreres gjennom hans Artist in Residence på Moldejazz.

Nå utfordrer sPacemonKey seg sjøl ved å trekke inn to av samtidens mest spennende improvisasjonsmusikere. Gitarist Stian Westerhus er i ferd med å sette nye standarder for hvordan instrumentet kan låte. Ståle Storløkken uttrykker seg like medrivende på alle tangentinstrumenter fra orgel til fingerpiano. Gard forteller at med-musikerne i dette prosjektet er tre av hans favorittmusikere, som hver på sin måte er mye av årsaken til at han holder på med musikk i dag.

Det blir verdenspremiere for den utvidede versjonen av sPacemonKey på Moldejazz.

Gard Nilssen – trommer, Morten Qvenild – tangenter, Ståle Storløkken – tangenter, Stian Westerhus - gitar