Ole Børud / DJ Strangefruit

Vestkystpopens Norges-ambassadør!

Alexandraparken (18+ fra 19:00) SpareBank1 SMN-scenen 450,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
23.00 Ole Børud
00.30 DJ Strangefruit

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop - tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers - har fått renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Alt for få har imidlertid fått med seg at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen er norsk!

Vi i Moldejazz er svært klar over dette og Ole Børud gjorde stor suksess da han gjorde to kvelder i Alexandraparken i 2015. Hans to seneste album «Stepping Up» og «Keep Movin» er spekket med låter som er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre-generasjons medlem i Børud-familien har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familie-bandet Arnold B. Family, senere blant annet som metalmusiker i gruppen Extol. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere.
Etter sterk innsats i sist høsts runde med Stjernekamp er det et godt tidspunkt å ta Ole Børud tilbake til det som garantert blir en forrykende konsert på SpareBank1 SMN-scenen i Alexandraparken.

Følg artisten på sosiale medier:

DJ Strangefruit

Pål "Strangefruit" Nyhus er intet mindre enn en norsk DJ-legende, som har vært med å skape det som gjerne kalles arktisk elektronika.

Strangefruit er en av få som har blitt kåret til landets beste DJ, og var i flere år å høre på NRK P3 med eget program på lørdagskveldene. Nå kommer "platespinner numero ono" (sitat: Ballade) til Alexandraparken!

Hamar-gutten Pål fanget tidlig opp impulsene fra New Yorks elektro-post disco og sammen med kameraten Prince Thomas skapte han seg et navn utover 1990-tallet som DJ Strangefruit. Mot slutten av tiåret slo han seg sammen med jazzmusikere som Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær som ga fruktbare samarbeid, ikke minst med Molvær som han har turnert med helt frem til i dag.