Magic Mirror blir "Kikkans Hall"!

Jazzmeia Horn, Steinar Raknes & The Stillhouse Band, Hot Club de Norvège, Bech & Skeidsvoll New Orleans Band og Ytre Suløens Jass-Ensemble spiller på «Kikkans Hall», det nye navnet på Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen!

Moldejazz er glad for å kunne hedre festivalgrunder «Kikkan» Sættem med å kalle opp et spillested etter ham. «Kikkans Hall» er det nye navnet på det som tidligere het «Magic Mirror»-teltet på Rådhusplassen. Navneskiftet skjer etter en navnekonkurranse. Av mange gode forslag var det Sølve Mikal Nerland som trakk det lengste strået med «Kikkans Hall». Artistene som presenteres i «Kikkans Hall» er det nye stjerne-skuddet på jazzhimmelen, Jazzmeia Horn, misundingen Steinar Raknes med sitt «STILLHOUSE Band» som inkluderer Unni Wilhelmsen, 40-årsjubilantene Hot Club de Norvège, de lokale favorittene Bech & Skeidsvoll Band og bandet som har norgesrekord i Moldejazz-opptredener, Ytre Suløens Jass-Ensemble.

Jazzmeia Horn

Vokalisten Jazzmeia Horn fra Dallas, Texas er utvilsomt en av de klarest skinnende stjernene på jazz-himmelen for tiden.

A new jazz star is rising!

Hun overbeviser alle med sin enorme stemme, sin swingende autoritet og en helt rå musikalitet. Det er jazz standard-repertoaret Jazzmeia for det meste beskjeftiger seg med, men hun tar uten blygsel gjerne avstikkere til Steve Wonder, Eryka Badu og spirituell sekstitalls-soul. Hun blir ofte sammenlignet med sangere som Nancy Wilson og Betty Carter, og ikke minst sin store inspirasjonskilde: Sarah Vaughan. Jazzmeia startet sin sangkarriere i koret i menigheten til foreldrene i Dallas, men det var da hun oppdaget Vaughan at gnisten for alvor ble tent og kjærligheten til jazzmusikk begynte å vokse. Hun beskriver selv at det var da hun fikk helt klart mål her i livet: hun ville bli jazzsanger.
I 2013 stakk hun av med en pris i Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition, og i 2015 vant hun Thelonius Monk International Vocal Jazz Competition. Prisene har bare fortsatt å strømme på, og hennes siste album “A Social Call” fra 2018 ble nominert til en Grammy.
Det er med andre ord et "must" å få med seg Jazzmeia Horn i Kikkans Hall 18. juli.Det er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Steinar Raknes & The Stillhouse Band (Utsolgt!)

Bassist Steinar Raknes vil «løfte taket» i Kikkans Hall når han kommer med ny plate og nytt band som inkluderer Unni Wilhelmsen.

Steinar Raknes fra Misund er utvilsomt en jazzbassist i verdensklasse og har turnert kloden rundt med artister som Ola Kvernberg, The Core, Urban Connection og Chick Corea.

I fjor slapp Steinar Raknes sitt tredje album “Chasing the Real Things” med det rock, blues, country og americana-dampende prosjektet Stillhouse, der han både synger og spiller kontrabass. Han står bak det meste av repertoaret selv og han har en slående evne til å skrive låter som fester seg umiddelbart og som føles kjente og kjære allerede fra første lytting. I tillegg kan han by på sterke coverversjoner av låtene til helter som Bob Dylan, Depeche Mode og Bruce Springsteen.
Stillhouse er vanligvis et soloprosjekt, men til Molde kommer Steinar med det nye bandet «The Stillhouse Band» som inkluderer Unni Wilhelmsen på vokal og gitar, Even Helte Hermansen på gitar, Erlend Slettevoll på piano og Per Oddvar Johansen på trommer.
Det blir garantert stor stemning i Kikkans Hall onsdag 17. juli.Det er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen)
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen)

Hot Club De Norvège

Fra det lyriske til det forrykende – sigøynerjazz med tradisjoner i Kikkans Hall på fredagskvelden under Moldejazz!

Fra Grieg til Zappa - Moldejazz feirer Hot Club De Norvège 40 år!

Sommeren 1979 satt noen ukjente unggutter på gata og spilte stringswing under Moldejazz. De vakte berettiget oppsikt blant jazzfolk, noe som førte til at guttene litt seinere ble koblet med den rutinerte fiolinisten Ivar Brodahl, og etablerte bandet Hot Club de Norvège. Gruppa feirer førtiårsjubileum i 2019, og hva er da mer naturlig enn at den er tilbake på Moldejazz for å markere dette. Fortsatt er to av gründerne med i bandet, gitarist Jon Larsen og bassist Svein Aarbostad.

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, kjent for smittende spilleglede og berømt for virtuos stringswing med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt. Det har samarbeidet med praktisk talt alle store navn innen sjangeren, og også med profilerte folk fra andre sjangere, som Nigel Kennedy, Vertavokvartetten med flere. Som om det ikke er nok, ble bandet og musikken kjent i de tusen hjem gjennom Lillebjørn Nilsens megahit «Tanta til Beate». Bandet har mye av æren for at stringswing-musikken fikk en renessanse i Norge fra syttitallet og utover. Det er en jazzform som kombinerer det raffinerte med det folkelige, og stadig nye generasjoner oppdager at det er musikk med mange valører.
Generasjonsspennet illustreres også av nytt repertoar bandet presenterer i Molde. Det har fått navnet «Fra Grieg til Zappa», og bekrefter at bandet stadig er på leit etter nye vinklinger til stringswingtradisjonen.

Finn Hauge - violin og munnspill, Jon Larsen - gitar, Gildas Le Pape - gitar, Svein Aarbostad - kontrabassDet er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Ytre Suløens Jass-ensemble

Når Ytre Suløens Jass-Ensemble nok en gang returnerer til Moldejazz så er det med en hyllest til Bessie Smith, også kjent som «the emperess of the blues». Bandet ga i 1987 ut “A Stone for Bessie Smith” og denne platen danner utgangspunktet for musikken vi får oppleve i Kikkans Hall mandag og tirsdag i festivaluka.

"A Stone for Bessie Smith" - Ytre Suløen hyller bluesdronning!

Bessie Smith mistet i ung alder sine foreldre, og fikk tidlig musikken som sitt levebrød. Hun hadde en ganske rå og intens sangstil, og bluesrepertoiret hennar handlet mye om den tragiske barndommen. Bessie Smith har inspirert senere artister som Janis Joplin , Billie Holiday og Bob Dylan. Ytre Suløen har siste årene jobbet med en del av Bessie Smith sin musikk, noe som faller naturlig med bandets sangerinne Tricia Bouttè i front.
Det er et fint program de har satt sammen til festivalen og det er all grunn til å minne om at Yte Suløen blir utsolgt hvert år – begge kvelder!

Det er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Billett kun til konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr
Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen)
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Bech & Skeidsvoll New Orleans Band

Bech & Skeidsvolls pulserende og stemningsskapende band fikk utsolgt hus i fjor, de avslutter konsertrekka i Kikkans Hall også i år.

Fjorårs-suksessen er tilbake!

Bech & Skeidsvoll New Orleans Band ble etablert 2013 og har som navnet tilsier sitt musikalske fundament i New Orleans-musikken. Bandet har en blanding av skolerte, erfarne musikere og unge nyskapende krefter på høgt nivå.
Musikken de spiller er i stor grad egne arrangement av tradisjonelle og mer moderne komposisjoner i klassisk New Orleans musikktradisjon. Bandet har hatt en rekke samarbeidsprosjekt med andre orkestre og solister hvor bandet har fått vist sin kapasitet og musikalske kompetanse. De har spilt på både mindre klubber, i gatemiljø, kirker og på større scener.
Besetningen består av Gunnar Bech på vokal og trombone, Leiv Skeidsvoll på vokal og trompet, Lauritz Skeidsvoll på saksofon, Torstein Fuglseth på banjo og gitar, Sindre Klykken på kontrabass, Hans Petter Gyldenskog på slagverk, Peder Skeidsvoll på trompet og Isach Skeidsvoll på piano.

Med fire blad Skeidsvoll er dette ikke så rent lite av et familieprosjekt, men det er en sjeldenhet at de alle spiller i samme band.Det er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr