3 nye til Romsdalsmuseet / Acid Jazz-legender / Blues m.m.

Gard Nilssens’s Supersonic Orchestra, Highasakite, Incognito, Dagny, Ole Børud, GB Blues Express, Lil Halima og Master Oogway klar for årets festival!

Det er en begivenhet når Gard Nilssen, årets Artist in Residence, presenterer sitt bestillingsverk med et nytt formidabelt band med 16 av Europas mest briljante musikere. For mange blir også trippelkonserten på Romsdalsmuseet 19. Juli med Highasakite, Dagny og Lil Halima en begivenhet. De engelske soul/funk-legendene Incognito gjør in første konsert i Norge når de inntar SB1 SMN-scenen I Alexandraparken 16. Juli. På samme scene presenteres også Ole Børud og Spellmann-nominerte GB Blues Express. Det unge fremadstormende bandet Master Oogway inntar Plassen 16. Juli med sin energiske jazzrock.

Gard Nilssen's Supersonic Orchestra

Gard Nilssen, årets Artist in Residence presenterer ny musikk og et formidabelt band med 16 av Europas mest briljante musikere!

Urpremiere for bestillingsverk

«If you listen carefully, the music is yours» er navnet på bestillingsverket som Gard Nilssen urframfører på Moldejazz 19. juli. Stikkord for musikken er improvisasjon, energi, frihet, groove, fandenivoldskhet, dynamikk og pur spilleglede.

Gard er ikke spesielt opptatt av å bli satt i bås, men hvis det nevnes at 60-talls jazzhelter som Ornette Coleman, Don Cherry, Wayne Shorter og Pharoah Sanders betyr mye for han, samt at han fascineres og inspireres voldsomt av de større ensemblene til Alexander Von Schlippenbach, Chris McGregor, Duke Ellington, Fela Kuti og Art Ensemble of Chicago, så kan man kanskje få en liten pekepinn på hvilken retning dette kan ta. I en besetning uten akkordinstrumenter finner vi tre trommeslagere, tre kontrabassister og ti blås. Bare sjekk rekka av ursterke navn i en besetning som kan få pulsen i været hos de fleste som følger litt med i samtidas jazzmusikk. En ting er sikkert: Det blir en fest, og en av årets store musikkbegivenheter, når Gard Nilssen´s Supersonic Orchestra inntar scenen for urpremiere fredag under Moldejazz.

Håkon Mjåset Johansen- trommer (NO), Hans Hulbækmo- trommer (NO), Gard Nilssen-trommer (NO), Petter Eldh- kontrabass (SE), Ole Morten Vågan- kontrabass (NO), Ingebrigt Håker Flaten- kontrabass (NO), Eirik Hegdal-saxofoner (NO), Per ”Texas” Johansson- saxofoner (SE), Kjetil Møster- saxofoner (NO), Hanna Paulsberg- saxofoner (NO), Mette Rasmussen- saxofon (DK), Maciej Obara- saxofon (PL), André Roligheten-saxophones (NO), Thomas Johansson-trompet (NO), Goran Kajfes-trompet (SE), Erik Johannessen- trombone (NO).
Ingrid Skanke Høsøien- lysdesign, Tor Breivik- lyddesign.

Gard Nilssen's Supersonic Orchestra
Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Highasakite

Highasakite har vært borte en stund, og tok seg god tid til å lage musikken til sitt nye album “Uranium Heart”, et album som viser et band som har tatt en mer organisk retning enn på «Camp Echo» (2016)

Tilbake til Moldejazz som supergruppe!

Det er kanskje mer naturlig å trekke linjene tilbake til gjennombruddsalbumet fra 2014, «Silent Treatment», som lå på VG- lista i over hundre uker. 2014 var også året bandet spilte på Moldejazz første gang, den gang på klubbnatt på Plassen.

At de fortsatt er en av Norges mest populære liveband og at de er tilbake for fullt vitner vårens nylig tilbakelagte turné om. En turné som i slutten av mars ble kronet med nok en utsolgt konsert i Oslo Spektrum. Det er ikke mange norske band har klart å fylle den arenaen flere ganger i løpet av en karriere. Highasakite er en av norsk musikklivs største suksesshistorier det siste tiåret, med skyhøye strømmetall og flittig turnering over store deler av kloden. Kimen til deres suksess springer ut av en usedvanlig sterk katalog med låter, et vanedannende og atmosfærisk lydbilde og en evne til å bevege et stort publikum.

De siste årene har Highasakite spilt på de største scenen og festivalene i Norge. De har vært headlinerne på festivaler som Bergenfest, Øya og UKA, og på internasjonale festivaler som Roskilde (DK), Field Day (AUS) og Glastonbury (UK).
Til Molde kommer de med en spektakulær liveproduksjon og et innøvd og overskuddspreget nytt band. Det er bare å glede seg!

Romsdalsmuseet 695,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Lil Halima
19.15 Dagny
21.00 Highasakite

Incognito

Det britiske 12-mannsbandet Incognito er en pionerene innen Acid Jazz bevegelsen. De er et band som med sin musikk kveld etter kveld lager fest sammen med sitt publikum.

Vi er stolt over å endelig kunne presentere Incognito i Molde, dette er bandets første Norgesbesøk!
En forrykende funky, soulful og jazz'ete kveld venter i Alexandraparken.

Incognito er et 40 år gammelt soul-eventyr fra Storbritannia, som fremdeles turnerer heftig med sitt særdeles fengende live-band! De har jobbet med artister som Stevie Wonder, George Benson, Marcus Miller, Chaka Khan, George Duke, Al Jarreau og mange, mange flere...
Både bandet og musikken har vist seg å ha en enorm slitestyrke. Årsaken må være at musikken og budskapet den bærer med seg stikker så dypt - at den er så ektefølt og meningsbærende for dem som fremfører den. Incognito ble grunnlagt av Paul “Tubbs” Williams og Jean-Paul “Bluey” Maunick i 1979 som et sideprosjekt til bandet "Light of the World". De har flere ganger hatt solide plasseringer på de britiske singel-listene, og er kanskje aller mest kjent for hit-låten “Always There”. Bandet er nå mer vitalt enn noensinne, men har også legendestatus, og blir trukket frem som favoritter av populære yngre remiksere som Jazzanova og Masters at Work.
I år feirer bandet 40-årsjubileum: førti år med med positive vibber, sjelfull Acid Jazz og pur Jazz-funk, og vi gleder oss til å ta del i jubileums-feiringen under årets festival.

Alexandraparken (18+ fra 19:00) SpareBank1 SMN-scenen 450,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
22.00 Incognito
23.30 DJ Reggie got beats

Dagny

Det er ikke mange artister som har like mye utstråling og pop-teft som Dagny. På få år har hun rukket å bli hele landets pop-yndling med sine imponerende liveopptredener og en egen evne til å la hitlåtene komme strømmende på løpende bånd.

Ren popmagi!

I 2016 slapp hun den kritikerroste ep´en “Ultraviolet” som inneholdt de to singlene «Backbeat» og «Fool’s Gold» som begge satt fyr på både dansegulv og hitlister, men det stopper på ingen måte der. Karrieren hennes har bare fortsatt en vei: til himmels. Singelen «Wearing Nothing» ble nominert til Spellemann i kategorien Årets låt i 2017, og «Love You Like That» var på Billboards liste over verdens beste låter samme år. Av Billboard ble hun også trukket frem som en å følge med på i 2018. Singlene «That Feeling When», «Used To You» og megahiten «Drink About» med Seeb har gått sin seiersgang på radio, og sistnevnte har blitt streamet over 60 millioner ganger på Spotify.

Dagny er uten tvil hel ved, og en veldig populær liveartist, med utsolgte turnéer i Europa og USA bak seg. VG har beskrevet henne som «Festens midtpunkt», og musikknyheter.no har skrevet at «Hun har en tilstedeværelse på scenen det er vanskelig å matche, og det gode humøret smitter over på resten av salen».

Dagny er rett og slett en av landets største popartister og helt sjef på scenen!

Romsdalsmuseet 695,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Lil Halima
19.15 Dagny
21.00 Highasakite

Ole Børud

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop - tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers - har fått renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Alt for få har imidlertid fått med seg at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen er norsk!

Vestkystpopens Norges-ambassadør!

Vi i Moldejazz er svært klar over dette og Ole Børud gjorde stor suksess da han gjorde to kvelder i Alexandraparken i 2015. Hans to seneste album «Stepping Up» og «Keep Movin» er spekket med låter som er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre-generasjons medlem i Børud-familien har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familie-bandet Arnold B. Family, senere blant annet som metalmusiker i gruppen Extol. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere.
Etter sterk innsats i sist høsts runde med Stjernekamp er det et godt tidspunkt å ta Ole Børud tilbake til det som garantert blir en forrykende konsert på SpareBank1 SMN-scenen i Alexandraparken.

Alexandraparken (18+ fra 19:00) SpareBank1 SMN-scenen 450,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
23.00 Ole Børud
00.30 DJ Strangefruit

Lil Halima

Lil Halima blir av stadig flere nevnt som et av de nye norske artisthåpene. Hennes to opptredener på by:larm i 2019 har befestet dette, det har ikke minst også rosende omtale fra selveste Kanye West gjort.

Urbant stjerneskudd!

Multitalentet Lillian Halima Anderssen både synger, skriver låter, spiller piano og fiolin, og i tillegg lager hun sine egne platecover. Bardu-jenta har en flerkulturell bakgrunn i det hennes far er Kenya og det var han som introduserte henne for både kenyansk musikk og amerikansk hiphop. Med inspirasjon fra så forskjellige artister som Stevie Wonder, 2Pac, SZA, Noname, Erykah Badu og FKA Twigs har Lil Halima utviklet sin helt egne musikalske stil som oppleves som både original og nyskapende. Det er oppsiktsvekkende for en artist som bare er 20 år gammel.
Sørg for å komme så tidlig på museet 19. juli at du får med deg Lil Halima, det vil du ikke angre på!

Romsdalsmuseet 695,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Lil Halima
19.15 Dagny
21.00 Highasakite

Blues Express

Blues Express er et hardtarbeidende bluesband fra Nord-Norge, for tiden er aktuell med sitt nye album «Southside» som ble nominert til Spellemann for 2018 i kategorien Blues. Bandet frontes av blueslegenden Geir «Milkman» Bertheussen fra Senja og har Kåre «Lefty» Amundsen fra Molde på trommer.

Spellemann-nominert med Molde-trommis og Molde-produsent!

GB Blues Express opptrer som Blues Express i kveld i Alexandraparken da Kai Fjellberg inntar rollen som bandets frontmann i Geir Bertheussens fravær. Det vises forøvrig til uttalelse på bandets hjemmeside/facbook- side.

Moldejazz er glad for at konserten på denne måten lar seg gjennomføre."

Den Spellemann-nominerte plata «Southside» er Geir Bertheussen sitt 6. album og tittelen «Soutshide» gjenspeiler sørsida av Senja hvor Geir kommer fra, samt den delen av Chicago hvor Geir sine gamle helter soknet til. Plata har vært ute en stund nå, og har høstet strålende kritikker, blant annet i bransjebladet for Blues i Norge, Blues News. «Southside» er for øvrig også innspilt i Molde med produsent Bjørn Ove Hagset. På låta «Steppin’ Stone medvirker blåserekka Red Hot Horns. Foruten Geir selv og nevnte Amundsen, består Bluesexpressen av Kai «Sugar K» Fjellberg på gitar og vokal, Trond «Boogieman» Hansen på bass og Rune Karlsen på tangenter.
Denne gjengen inklusive blåse-rekke vil være det perfekte forbandet til Blood, Sweat & Tears og sammen med dem skape en stor kveld for blues- , soul- og r’ n’ b-entusiaster i Alexandraparken.

Alexandraparken (18+ fra 19:00) SpareBank1 SMN-scenen 450,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
21.00 Blues Express
23.00 Blood, Sweat & Tears
00.30 DJ Strangefruit

Master Oogway

Master Oogway med Molde-saksofonist Lauritz Skeidsvoll i front var en av jazzintrofinalistene på Moldejazz i 2018. Senere samme høst kom de med sin debutplate «the concert koān» på Clean Feed Records.

Albumaktuell jazzintrofinalist fra 2018!

Bandet er en høy-energisk, hardtslående kvartett, som virkelig bobler over av temperament og energi. Musikken har en kombinasjon av tunge riff, mektige melodier og åpne landskap med store rom for spontanitet. Bandets komposisjoner er både mektige, overraskende og melodiøse og når musikerne er helt på samme bølgelengde, blir enhver konsert med Master Oogway en meningsfull, energisk fritime!

Håvard Nordberg Funderud – gitar, Lauritz Lyster Skeidsvoll – saxofoner, Karl Erik Horndalsveen – bass, Martin Heggli Mellem – trommer.

Master Oogway
Storyville (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr