4 nyheter til mandagsprogrammet!

Gregory Porter, sPacemonKey feat Stian Westerhus & Ståle Storløkken, Siril Malmedal Hauge og Red Baraat er klare for Moldejazz 2019

Det er en av verdens største jazz-sangere, Gregory Porter, som gjør åpningskonserten i Bjørnsonhuset 15. juli. Årets Artist In Residence, trommeslageren Gard Nilssen, åpner sin konsertrekke med verdenspremiere på en utvidet versjon av bandet sPacemonKey. Fjorårets mottaker av «SpareBank 1 SMN Jazztalent», Siril Malmedal Hauge, kvitterer for prisen med «før»-åpning i Storyville. Det Brooklyn-baserte Bhangra-brass bandet Red Baraat vil skape stor stemning på SpareBank 1 SMN-scenen i Alexandraparken.

Gregory Porter

Den amerikanske sangeren, låtskriveren og skuespilleren Gregory Porter er et verdensnavn. Det er ingen overdrivelse å kalle den doble Grammy-vinneren en av vår tids største jazz-sangere.

Grammy-vinner til åpningskonserten!

Norgesvenn er også en karakteristikk som hyppig blir brukt om den lune amerikaneren. Han har lagt sin elsk på landet vårt, og kjærligheten er uten tvil gjensidig. Hans kraftfulle og smørmyke bariton er breddfull av soul og bringer tankene til artister som Donny Hathaway og Bill Withers, men også til jazzsangeren Nat King Cole, som han tolker på sitt nyeste kritikerroste album "Nat King Cole & Me". Dette albumet ble i 2019 nominert til Grammy i klassen "Best Traditional Pop Vocal Album" hvilket sier litt om hvor bredt denne artisten når ut.

Da han gjestet Moldejazz for første gang i 2015 delte han scene med Robert Plant på Romsdalsmuseet og ble det en kveld for historiebøkene. Nå vender han endelig tilbake, og denne gangen i en mer intim setting i Bjørnsonhuset som blir veldig riktig for hans musikk. Det kommer til å bli rift om billettene til dette som tegner til å bli en perfekt åpningskonsert!

Gregory Porter
Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

sPacemonKey med Storløkken og Westerhus

Utgangspunktet for sPacemonKey er improvisasjon, dansemusikk og elektronikk i spennet mellom fri jazz og åpen techno.

sPacemonKey har vært et «gi-blaffen-i-sjanger»-prosjekt for Gard Nilssen og Morten Qvenild i mer enn fem år. Nå utvides det ved å hente inn Stian Westerhus og Ståle Storløkken til en innovativ kvartettsetting.

To svært travle og kjente fjes i norsk jazzliv har skapt en plattform for felles interesse av improvisasjonsmusikk. Morten Qvenild er kjent fra In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra og Susanna and The Magical Orchestra. I tillegg til utallige kreative egne prosjekter er Gard Nilssen trommeslageren alle vil spille med, noe som ikke minst illustreres gjennom hans Artist in Residence på Moldejazz.

Nå utfordrer sPacemonKey seg sjøl ved å trekke inn to av samtidens mest spennende improvisasjonsmusikere. Gitarist Stian Westerhus er i ferd med å sette nye standarder for hvordan instrumentet kan låte. Ståle Storløkken uttrykker seg like medrivende på alle tangentinstrumenter fra orgel til fingerpiano. Gard forteller at med-musikerne i dette prosjektet er tre av hans favorittmusikere, som hver på sin måte er mye av årsaken til at han holder på med musikk i dag.

Det blir verdenspremiere for den utvidede versjonen av sPacemonKey på Moldejazz.

Gard Nilssen – trommer, Morten Qvenild – tangenter, Ståle Storløkken – tangenter, Stian Westerhus - gitar

sPacemonKey med Storløkken og Westerhus
Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Red Baraat

Det Brooklyn-baserte Bhangra-brass bandet Red Baarat fikk stemningen til å stige til himmels i Alexandraparken da de besøkte Moldejazz i 2010. Publikum ble revet med av deres riff, rytmer og smittende gode humør.

- bandet som fikk Alexandraparken til å koke i 2010 er tilbake!

I 2019 blir det heldigvis mulig å få en ny servering. Tradisjonell Bhangra-dans og -musikk kommer fra Punjab-regionen, som strekker seg ut over både India og Pakistan. Red Baarat er selvsagt på ingen måte et tradisjonelt Bhangra-band. De har laget sitt helt eget utrykk der elementer av jazz-, brass- , funk- og rå punkenergi smeltes sammen til en dansefremkallende eliksir. Bandet ble startet av og ledes av dhol-utøver Sunny Jain.
Deres ferskeste album “Sound The People” kom i juni 2018 og tok dem helt til topp ti på listene over mest solgte verdensmusikkalbum i Europa. Indie-rock nettstedet Stereogum skrev at “albumet er fullt av øyeblikk som slår en med kraften til en spirituell oppvåkning” - intet mindre!
Se frem til en forrykende åpningsdag på SpareBank 1 SMN-scenen i Alexandraparken!

NB! Endring av konserttidspunkt fra tidligere år, konserten starter kl 22:00, dørene åpner kl. 19:00.

Alexandraparken (18+ fra 19:00) SpareBank1 SMN-scenen 450,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
22.00 Red Baraat
23.30 DJ Reggie got beats

Siril Malmedal Hauge

Siril Malmedal Hauge fikk på fjorårets Moldejazz den gjeve utmerkelsen «årets jazztalent i Midt-Norge» som mottaker av «SpareBank 1 SMN Jazztalent», og nå står priskonserten på trappene.

Årets jazztalent 2018 kvitterer!

Sulaværingen har ikke hvilt på laurbærene: Hun er aktiv i flere prosjekt, blant annet med den etablerte gitaristen Jacob Young deres utgivelse «Last Things». Det største stykket arbeid er likevel hennes egen debut som soloartist, «Uncharted Territory», som kom 1. februar på Jazzland Recordings. Musikken er en perfekt blend av popenergi og tilgjengelig jazz i en singer-songwritertradisjon som bruser av melodisk friskhet. Her er mange ulike stemninger, variasjoner av lys og skygge, men likevel ligger det en grunnstreng av noe positivt i hver eneste sang. Plata har fått strålende kritikker i norsk presse. Terje Mosnes skriver på jazzinorge: "Sammen med sitt formidable mannskap lander sangeren, låtskriveren (…) sitt ambisiøse prosjekt silkemykt og fjellstøtt, og underlegger seg det fremmede territoriet på (og med) et overbevisende sett"og Aftenposten følger opp: «Et element som stadig blir tydeligere, er hennes allsidighet og hvor naturlig hun finner essensen i en sang. Hun fanger dens egenart og kler den i sitt bilde.»

Konserten på Moldejazz blir med full besetning som inkluderer strykere. Det er bare rett og rimelig at det er et av de største vokaltalentene i Norge i dag som «før»-åpner festivalen i Storyville mandag 15. juli kl 16.00.

Martin Myhre Olsen - saksofoner, Torgeir Hovden Standal - gitarer, Kjetil André Mulelid - piano, orgel, Martin Morland - bass, Henrik Lødøen - trommer, Adrian Waade - fiolin, Isa Caroline Holmesland - bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen - cello

Siril Malmedal Hauge
Storyville (PLASSEN) 300,- inkl.gebyr