Gard Nilssen Acoustic Unity feat. Ambrose Akinmusire

Artist In Residence-trommeslager, Gard Nilssen, har utvilsomt mange jern i ilden, noe også variasjonen i programmet for 2019 bærer preg av.

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Men dersom man skal finne et hjertebarn blant bandene den allsidige trommeslageren jobber med, må det nok være hans eget band Acoustic Unity.

Siden debuten på plateselskapet Clean Feed i 2015, har bandet arbeidet mye sammen og turnert jevnlig både i USA og Europa. På denne måten har de gjennom de siste årene blitt et av de mest samspilte ensemblene her på berget. Bandets første plate, Firehouse, ble nominert til Spellemann i 2016 og albumet Live in Europe, mottok udelt supre kritikker fra både norsk og internasjonal presse.

For å ta trioens samspill og musikk enda et steg videre under årets festival, ble det tidlig klart at den amerikanske trompetisten, Ambrose Akinmusire, stod høyt på Gards ønskeliste over aktuelle samarbeid. Det å sette en av klodens aller mest spennende trompetister på samme scene som Gards band er rett og slett ikke noe vi kan si nei til. Det ligger nemlig til rette for et møte mellom to av denne generasjonens fremste utøvere – to utøvere som fra hver sin kant av scenen kan lede veien inn i utforskende og kreative landskap i Storyville denne kvelden.

Ambrose Akinmusire – trompet; Andre Roligheten – sax; Peter Eldh – kontrabass; Gard Nilssen – trommer.