Bill Frisell & Thomas Morgan Duo + guest appearance by Gard Nilssen

I mai 2019 er duoen klar med en ny plate på ECM og Moldejazz er stolt over å få festivalpremieren 20. juli!

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

Dette blir da samtidig en feiring av labelen ECM som Moldejazz har samarbeidet nært med i alle år, vi hadde blant annet besøk av ECM-sjefen selv, Manfred Eicher, ved labelens 40-årsmarkering i 2009.

For to år siden kom duoen Bill Frisell og Thomas Morgan ut med live-plata «Small Town» på ECM, den velrennomerte tyske labelen som fyller 50 år i år. Frisell har en rik historie med utgivelser på denne labelen som har samarbeidet så nært med mange norske jazzmusikere og ikke minst har gjort hyppig bruk av lydmagiker Jan Erik Kongshaugs tjenester i Rainbow studio i Oslo. «Small Town», innspilt på Village vanguard i New York, fikk strålende anmeldelser og det har stått om plata: «Sødmefylt, svakt vibrerende gitartremolo leker over knusktørr bass, to ekspressive instrumenter spiller akkurat det som trengs for å fylle et lydhørt Village Vanguard. Det er sentimentalt, vakkert, nede, med en iboende lidenskap og kraft som få musikere kan matche. En musikalsk nakenhet, en intimitet, som de to håndterer strålende.»

Årets Artist In Residence, Gard Nilssen, har Bill Frisell som et av sine største musikalske forbilder. Gard vil gjeste inn som trommeslager på tampen av konserten med Frisell og Morgen. Det vil bli en svært spesiell opplevelse både for Gard og de som finner veien til Teatret Vårt denne kvelden.

Bill Frisell – gitar, Thomas Morgan – bass, gjesteopptreden: Gard Nilssen-trommer.

Følg artisten på sosiale medier: billfrisell.com